Wednesday, May 10, 2017

Sky Way - международното изложение Smart Cities


Sky Way - Участие на изложението в Smart Cities India!


Група компании SkyWay е представена на международното изложение Smart Cities, Индия. То се провежда от 10 до 12 май, в изложбения център Pragati Maidan в Ню Делхи, Индия.

Участието в изложението е продължение на шествието на технологията в региона и в света. През април Струнните технологии бяха представени на изложението RailwayTech 2017 в Индонезия и получиха дължимото внимание от властите в страната и местните медии, продължавайки по този начин успеха, достигнат в едно от най-големите в света търговско изложение - Innotrans 2016 в Берлин, Германия.

Значението и перспективите на технологията за Индия, коментира Генералния конструктор на Група компании Sky Way, Анатолий Юницкий:

"Пътната мрежа в Индия днес е повече от 4,5 милиона километра; по нея ежегодно загиват около 200,000 души, а повече от един милион получават травми. Плодородна почва, равна по размер на три държави като Израел, днес е погребана под асфалт и траверси. Десет пъти по-голяма територия, по протежение на пътищата е разрушена и замърсена от канцерогенни. С такова темпо, до края на века по пътищата в Индия ще загинат около 20 милиона души и около 100 милиона ще умрат преждевременно.

Това може да се избегне в държавата, с помощта на градове Smart Linear City - SLC. Това е напълно пешеходен град- клъстер, с около един километър в диаметър, който може да побере до 10 хиляди жители. Клъстерите се изграждат в логиката на ходене пеш, в предела до 500 метра от центъра, с високо здание в центъра, чрез което преминават всички комуникации - Струнните пътища на "второ ниво". Там са разположени станции за градските трасета (скорост до 150 kм/ч), за междуградския високоскоростен транспорт (до 500 kм/ч) и за хипер-скоростен транспорт в подземни вакумни тръби (до 1500 км/ч). Нашата компания е готова да реализира това решение на територията на Индия ".В настоящото време Sky Way работи в Индия на по две направления: в щата Джаркханд, където бе подписан тристранен договор за инвестиции (комплексното решение на сложните транспортни проблеми е на стойност 922 милиона щатски долара; то ще създаде около 1000 работни места) и в град Дхармшала, където се разглежда възможността за изграждането на транспортна мрежа, в рамките на държавната програма за "Интелигентни градове".

ЕкоТехноПарк Sky Way в Беларус вече беше посетен от делегация на община Дхармшала, начело с г-н Судхир Шарма, министър на градското развитие на щата Химачал Прадеш. Министърът и колегите му видяха тестването на системата за градски транспорт и дадоха висока оценка на потенциала на технологията за реализира в Индия.

Благодарение на държавната програма "Интелигентни градове", проектите на Sky Way могат да се мащабират по цялата страна. Мисията "Интелигентни градове" е разработена от парламента за подновяване и изменение на градските пространства. Целта е създаването на 109 града с инфраструктура за приятелско и стабилно общество. Програмата се реализира от Обединеното Министерство за градско развитие и градската управа на населените места. Парламентът изпълнява програмата, чрез създаване на "умни" сателити в близост до големите центрове. Водеща технология за създаване на мрежа от сателити може да бъде концепцията на SkyWay, "Smart Linear City" (SLC).

Нашият девиз в компанията: 
"Строй Sky Way - Спасявай Планетата"


No comments:

Post a Comment