Monday, May 15, 2017

Sky Way - Среща между Далай Лама и Анатолий Юницкий

Sky Way - Среща между Далай Лама и Анатолий Юницкий - случайност или закономерност?


В град Дхармшала, по инициатива на тибетския духовен водач Далай Лама XIV, се състоя среща с Генералния конструктор на Sky Way, Анатолий Юницкий. Това събитие е свързано с работата по въвеждане на транспортната система Sky Way в този град, където Негово Светейшество живее от 1959 г. насам.Самоличността на   Далай Лама, както и неговия религиозен и културен статут, направиха Дха-рмшала един от най-посещаваните градове в Индия, където повече от милион и половина туристи идват всяка година. Значителният приток на хора в населено място със сравнително малка площ и труден терен, води до сериозни логистични проблеми, които ръководството на щата възнамерява да реши с технологията Sky Way.


Относно планирания проект, по думите на министъра на градското развитие, г-н Судхир Шарма, първо ще бъде построено трасето с дължина 15 км, което ще бъде пуснато в експлоатация в рамките на следващите три години. "Дхармшала ще стане пионер във въвеждането на иновативни технологии", - добави той в интервю за индийски медии.

По време на срещата между Анатолий Юницкий и Далай Лама XIV беше проведено представяне на проекта за изграждане на пътища за Струнен транспорт Sky Way в града; Генералния конструктор разказа на Негово Светейшество за своята визия за бъдещото устройство на света, в който човекът и природата могат да съществуват в хармония един с друг, и транспортът ще престане да бъде проблем не само в Дхармшала, но навсякъде по света. Вижданията на изобретателя на Струнния транспорт са в унисон с мирогледа на духовния лидер на Тибет. Негово Светейшество пожела на Анатолий Юницкий успех в изпълнението на планираното и одобрил строителството на проекта.


Далай Лама XIV е широко известен с оптимистичното си отношение към науката и потенциала на нейното развитие; той активно действа в полза на опазването на околната среда и премахването на всички форми на насилие между хората. През 1989 г. за своите пацифистки и екологични идеи, той е удостоен с Нобеловата награда за мир.


Нашият девиз в компанията: 
"Строй Sky Way - Спасявай Планетата"


No comments:

Post a Comment