Wednesday, May 17, 2017

Sky Way - машина на времето!

Sky Way - Поглед върху Sky Way, след 15 годишна пауза!В деня на първoто тестово изпитание на Юнибуса Sky Way, 21 април 2017, територията на демонстрационния център беше посетена от човека, който играе една от най-важните роли в историята на Струнния транспорт. 

Дмитрий Владимирович Терехин - един от първите големи инвеститори, които повярваха в перспективността на технологията на Юницкий. Именно той е осигурил финансиране за изграждането на полигона за изпитания в Озерах, където през 2001 г. беше реализирано първото поколение Струнен транспорт. Сумата, инвестирана от г-н Терехин тогава е 1,5 милиона долара. Освен това, Губернатора на Красноярска Област, генерал Александър Лебедь, инвестирал също повече от 300 хиляди долара от неговия губернаторски фонд.


По няколко причини сътрудничеството между Юницкий и Терехин е било прекъснато. За 15 години, бившите партньори не са имали никакъв контакт. Дмитрий Владимирович не се интересувал от съдбата на тази технология и не е знаел за резултатите, които междувременно е постигнал нейния автор. Ето защо, когато Анатолий Юницкий позвънил на г-н Терехин и го поканил да посети Минск, за да се запознае със сегашния етап от развитието на Струнния транспорт - за бизнесмена това било изненада.

"Това, което видях днес, разбира се - това е като машина на времето, подобно на сън ... Това е, аз имам чувството, че сме се разделили вчера и тогава общо взето, всичко беше на хартия - в проектните решения, в чертежите, в идеите. Днес вече съществената или основната част е въплътена. Това, разбира се, е много впечатляващо, меко казано"- коментира посещението си в демонстрационния център Sky Way, Дмитрий Владимирович.

По думите на Анатолий Юницкий, той никога не е забравял за подкрепата, която му оказал Дмитрий Терехин в трудния за него и за страната период от време, в който той е живял. "Чувствам благодарност към този човек - каза Генералния конструктор на Струнния транспорт Sky Way. Това, което беше направено благодарение на Дмитрий Владимирович и неговите пари, не беше загубено от мен, тъй като аз получих знание и опит, с които продължих по-нататък. Ако не бяха знанията и опита от първотото поколение в Озерах, нямаше да има четвърто поколение - това, което виждаме днес".

Срещата на бившите партньори беше не само наситена, но и много топла. Г-н Терехин беше впечатлен от това, което вижда и изрази увереност в това, че остава много малко време, когато Струнния транспорт SkyWay за превоз на пътници и товари ще се използва повсеместно. 

"Самата система има нови качества: информационни, транспортно-логистични и като цяло съдържа философията на живота - каза той в интервюто на информационната служба SkyWay. Аз вярвам в това и ще продължа да помагам с каквото мога отново".

На свой ред, Анатолий Эдуардович заяви за намерението си да увековечи приноса, внесен от Дмитрий Владимирович в развитието на Струнния транспорт, на Алеята на славата на инвеститорите в Sky Way. Тя ще се появи в ЕкоТехноПарка това лято.
Нашият девиз в компанията: 
"Строй Sky Way - Спасявай Планетата!"


No comments:

Post a Comment