Thursday, May 4, 2017

Планове по внедряване на Sky Way в Индия

Министър Судхир Шарма  разказва за плановете по внедряване на Sky Way в Индия!


В периода 26-28 април 2017 г., Проектната организация ЗАО "Струнни технологии", производството и демонстрационния център на Sky Way, бяха посетени от делегация на Община Дхармшала, начело с г-н Судхир Шарма, министър на градското развитие на индийския щат Химачал Прадеш. Делегацията включваше: Генералният директор на швейцарската консултантската фирма Castor Consulting AG, г-жа Доротея Джегер и представителя на индийската общност в Швейцария, г-н Раджвиндер Сингх.

По време на посещението официалните гости бяха съпровождани от сътрудници на информационната служба на Sky Way, които имаха възможността да разговарят с ръководителя на делегацията и да научат кога за първи път той се запознава със Струнния транспорт, какво е неговото впечатление от действащите образци на подвижния състав, както и какви са плановете на правителството, което той представлява, по внедряване на технологията.

Министърът, г-н Судхир Шарма, отговаря на нашите въпроси:

- Преди около година научихме за технология Sky Way и за Анатолий Юницкий. Като се има предвид нашия климат и географско положение в щата на Индия, ние решихме, че технологията Sky Way е в съответствие с пътническия и товарен транспорт в тази част на страната. Нашият щат се намира в северната част на Индия, в планински район. При нас често се случват земетресения с магнитуд от 5 бала, поради крехката структура на почвата. Ние използваме специални покрития за пътищата в град Дхармшала, но тяхната продължителност на живот е по-малко от 10 години. Те трябва да се сменят на всеки 10 години. Но Струнния транспорт може да работи в продължение на 100 години. Този транспорт е много удобнен за пътниците, той е икономичен в консумацията на енергия и строителство. Така че, ние искаме да сме на първо място в света по внедряването на тази транспортна система.

- Доколкото ми е известно, Вие имате много интересни забележителности. Във вашия щат живее Далай Лама. Може би това е една от причините за желанието Ви да внедрите SkyWay? В крайна сметка, тази технология може да бъде привлекателна за туризма, тъй като тя е иновативна и до този момент не е демонстрирана.

- Да, разбира се. Всяка година около 1,5 милиона туристи идват при нас в Дхармшала. И броят им се увеличава с всяка година.

- Само в един град?

- Да, само в един град, Дхармшала, за да видят Негово Светейшество Далай Лама, както и да спортуват, да ловуват, и да посетят индуски храмове. За да направим това, ние се нуждаем от добри транспортни връзки между тези градове, без задръствания; за безпроблемно транспортиране на голям брой пътници и товари. В града трябва да бъде обезпечено свободното движение и в пиковите часове, както и по време на туристическия сезон. Струнната технология Sky Way е много подходяща за постигането на тази цел в Дхармшала.

- Благодаря Ви. И сега, Вие сте на територията на ЕкоТехноПарка, недалеч от Минск, в Беларус. Вие вече видяхте Юнибуса и Юнибайка. Какви са Вашите впечатления, след като сте ги видели със собствените си очи?

- Това е много стабилен транспорт, с ниско ниво на шум. Надеждна форма на транспорт. Мисля, че той може да се превърне в иновациия, която ще замести железопътните, монорелсовите и автомобилните пътища в бъдеще.

- Благодаря Ви. Как мислите, ще може ли Sky Way да спечели търга във връзка с град Дхармшала? Увеличиха ли се шансовете на тази технология, в сравнение с предходния период? Ще бъде ли построен Sky Way в този град, или е възможен някакъв друг вид транспорт?

- Не, ние просто ще се съсредоточим само върху Sky Way. С негова помощ ние ще увеличим туристическата привлекателност на града и по този начин ще укрепим икономиката на региона. Колкото повече туристи дойдат, толкова по-добре ще бъде за града и неговите жители, така или иначе. В бъдеще, ние също искаме трасе на Sky Way да свърже столицата на щата, град Шимла с Дхармшала. Както ни беше обяснено, междуградския високо-скоростен транспорт може да достигне скорост до 500 kм/ч. Ако свържем с такова трасе двата най-големи града, пътуването между тях ще отнема само 35 минути. Сега това пътуване с автобус отнема 9 часа, а с кола - 5 часа.

- Това е много впечатляващо. И кога имате намерение да реализирате този проект и как ще го финансирате?

- Сега ние ще подпишем Протокол за намерения, а след това през май, вашата компания ще бъде на изложението "Интелигентни градове" в Индия. Там ние ще продължим нашето сътрудничество и може би в края на август ще започне изпълнението на проекта. Мисля, че до това време ние ще решим въпроса с инвеститорите и други партньори, които ще обезпечат възможността за неговата реализация.

- Благодаря Ви много. Желая на всички нас успех в този бизнес. Ние ще очакваме по-нататъшно ползотворно и взаимно изгодно сътрудничество.Нашият девиз в компанията: 
"Строй Sky Way - Спасявай Планетата"

No comments:

Post a Comment